Behandeling

IMG_2584_klein IMG_2589_klein

IMG_2591_klein IMG_2610a_klein

 

Eerste consult

Het eerste consult zal voornamelijk bestaan uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Tijdens het gesprek worden er vragen gesteld over uw klacht(en), maar ook over bijvoorbeeld uw ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Op deze manier probeer ik de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Aansluitend aan het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek bent u gekleed in uw ondergoed. Na het vraaggesprek en het onderzoek, zal ik u vertellen wat er uit het onderzoek naar voren is gekomen en toelichten wat ik voor u kan betekenen.

 

De behandeling

De behandeling zal bestaan uit zachte en soms stevigere technieken. Door middel van deze technieken kan de beweeglijkheid van de drie bewegingssystemen worden hersteld, waardoor het lichaam zichzelf weer kan genezen en klachtenvrij kan functioneren. Het lijkt alsof er alleen aan de buitenkant van het lichaam gewerkt word. In werkelijkheid worden tijdens de behandeling ook dieper gelegen weefsels bereikt. Tijdens de behandeling kunt u daarom een gevoel van warmte, prikkeling of tinteling ervaren.

Tijdens de behandelingen probeer ik u ook een inzicht te geven in de oorzaak van de klacht(en). Mogelijk krijgt u ook voedingsadviezen of adviezen t.a.v. uw leefstijl.

Na de behandeling kunt u wat last hebben van hoofdpijn en vermoeidheid, ook kan er een (tijdelijke) verergering van de klachten ontstaan. Ik adviseer u daarom om het na een behandeling rustig aan te doen en voldoende water te drinken.

Na twee of drie behandelingen zal het duidelijk zijn of osteopathie voor u de gewenste uitwerking heeft.